fredag 31 juli 2009

Veckans snackis

När det gäller svininfluensan vill jag rekommendera Hans Roslings superba film, då kommer allt plötsligt i en annan dager. I dagens GP kan man läsa om Stina som arbetade som socialarbetare i Johannesburg och som fick tbc. Det största problemet är att multiresistens är ett ökande problem, det klassades t o m som epidemi i flera fd sovjetstater.

Angående en kommande(?) pandemi har jag snuddat vid ämnet i ett tidigare inlägg. Kontentan: i Göteborg kommer det bara att bli förvaring av eleverna men det är inget problem. Naturligtvis kommer många elever få arbeta hemifrån, det jobbiga blir om de flesta lärare/ skolor skickar hem eleverna för att göra inlämningsuppgifter. Det funkar inte att ha stora inlämningsuppgifter i var enda ämne.
De svaga eleverna, vad kommer att hända med dem? Vem skriver i deras åtgärdsprogram att inga åtgärder kommer att ske för man inte har några resurser?

Man kommer nog bli "tvingad" till att lägga ut föreläsningar på YT. Kanske detta kan bli det stora genombrottet för IKT i skolan, nu kommer det att finnas ett verkligt behov av föreläsningar på YT, slideshare-presentationer, delade dokument på google, egna wikipedias videosamtal mellan både elever och lärare. Hoppas skolorna/ kommunerna förbereder sig med allt tekniskt material/ kunnande man kan behöva för att fortsätta elevernas kunskapsutveckling, trots att de inte är i skolan.

Det svåra kommer att bli om många lärare blir sjuka men inte så många elever.

3 kommentarer:

  1. Hans Roslings filmer är verkligen bra. Jag tror också att det blir knepigt om många lärare blir sjuka för eleverna trivs inte med att vara hemma veckor i sträck. All teknik du nämner känns helt naturlig nu när jag gått kursen i fem veckor! innan dess hade jag nog inte begripit näst sista stycket.

    SvaraRadera
  2. Jag vet!! Är det inte underbart/ hemskt!

    SvaraRadera
  3. Det kanske är så att man måste bli tvingad att t.ex. lägga ut filmer på YT för att man ska förstå hur bra det kan vara. /Terhi

    SvaraRadera